WE COVER AND  
PROMOTE YOUR PRODUCT  
WHILE IN TRANSPORT   
 
 
     
     
 
tirzeilen
schuifzeilen
oprolzeilen
dakzeilen
kippers
hoezen
spandoeken
 
 
 
 

EN 12641-2:

U kan uw zeil laten afwerken volgens de veiligheidsnorm EN 12641-2. Tests wezen uit dat ons materiaal voldoet aan de gestelde voorwaarden.

- Zie technische fiche chanta 30
- Trektest van de singels:

        

        test

- de klauwhaak KL04 voldoet aan deze norm

            KLO4

EN 12642XL:

De nieuwe norm EN 12642XL reglementeert de sterkte van de bovenbouw van trailers. Een opbouw naar deze norm laat het zekeren van zwaardere ladingen toe geldend voor alle ladingen in tegenstelling tot de certificering volgens VDI2700 die alleen geldt voor bepaalde ladingen en krachten.

De normering concentreert zich vooral op de versnelling van 0,5g in zijdelingse richting, aan beide zijden. Dit wordt gemeten met een luchtdrukkussen dat tussen een wand en de zijkant van de trailer wordt geplaatst. De ballon wordt opgeblazen tot de druk 10800kg (XL) bedraagt tegen het zijzeil. Bij deze 10800kg mag de zijwaartse uitstulping niet meer dan 30cm bedragen.

  

Bij het behalen van de EN12642XL norm kan Chanterie u ondersteunen

Carapax

Carapax is een gepatenteerd concept. De naam betekent in de zoölogie schild.
Kevlar(r) of Tawron(r) wordt rechtstreeks in zeildoek gelast waardoor composieten verkregen worden die vijf keer sterker zijn dan roestvrij staal. Het schuifdak van een wagen is het gedeelte dat één van de belangrijkste peilers is van de totale sterke van de bovenbouw. Carapax geeft een ongeëvenaarde weerstand aan de bovenbouw van de trailer. De sterkte ervan heeft een positieve invloed op de zijdelingse weerstand en geeft de bovenbouw de nodige sterkte om te voldoen aan de veeleisende EN 12642XL reglementering.
Bij een Carapaxschuifdak hebt u niet langer last van doorhangende kabels of buizen die moeten verwijderd worden.Carapax helpt onderstaande situaties te vermijden:

Lees meer in de carapaxfolder, klik hier (pdf 1,9MB)

Voor meer informatie kan u altijd contact opnemen met de heer Dirk Van Cauwenberghe© Chanterie 2005